Sommarens härligaste dag

Resan till Porto var härlig och semestervädret hemma i Juli har väl inte varit någon höjdare även om jag förstår att vi i Stockholm haft en mycket bättre sommar än de stackars Göteborgarna. Jag är egentligen inte missnöjd eftersom jag bara jobbade halvtid i Juni och alltså lyckades maxa njutet när det var riktigt varmt.

Men sommarens härligaste dag hade vi nog faktiskt bara häromdagen. Vi bestämde oss för att ta en liten tur ut till Åvaviken och vandra ut till Styvnäset, en vandring ut på en udde och tydligen en av de mindre populära i Tyrestareservatet för vi stötte inte på en enda människa på vägen.

Rutten som kallas Kustvägen var ungefär 3,5 kilometer skulle jag tro men rätt så backig. Men det var det värt för utsikten var jättefin. Vi vandrade längs med havskanten och vi och när vi kom fram möttes vi av ett gammalt torp som tydligen går att hyra på AirBnb! Man blev ju lite sugen faktiskt.

Så där satt vi och åt vår medhavda matsäck och solade oss samtidigt som vi såg de mörka regnmolnen på håll. Molly messade och tyckte synd om oss för att vi var ute och hajkade i regnet men vi fick faktiskt inte en endaste regndroppe på oss.

Visst är det härligt att resa och uppleva nya länder och kulturer men jag tror banne mig att sommarens bästa upplevelse var att sitta och sola sig i ett folktomt naturreservat med regnmolnen på håll.