Go with the flow och andra nyårsintentioner

Nytt år! Känns skönt ändå, jag som är en person som älskar att rensa, göra rent och börja på ny kula när saker blir för stökiga. Och finns det något bättre tillfälle att börja om på nytt än när det blir ett nytt år? Dags att lägga det gamla bakom sig och blicka framåt. Och det har jag minsann gjort idag.

Jag började dagen med att kolla på Tour de ski och skicka årets första fakturor, känns gött ändå att fakturera. Fräscha pengar in på företagskontot. Sen satte jag mig och bokade en fjällstuga för lite skidåkning i januari 2025. Här snackar vi framförhållning! Men jag gillar ju också att ha saker att se fram emot samt att det är med skidresor som med tågbiljetter, ju närmare inpå desto dyrare.

Och som om det inte var nog har jag nu också preliminärbokat hotell i Köpenhamn 8-11 augusti då vi tänkte gå på Köpenhamns nya reggaefestival – One Love Copenhagen. Så ni ser! En dag in på det nya året och jag har redan massor att se fram emot!

Ser fram emot våren även om vintern just nu är fin, slasket är borta och det är vinter igen

Årets ledord

Men det är såklart inte allt. Jag har som vana att välja ett mantra, eller ledord eller vad man vill kalla det för året som kommer. 2023 var mitt mantra Chilla och året var nog också ett år av återhämtning, inte så många nya storslagna projekt och ett försök att hålla min inom min comfort zone.

För 2024 blir mitt mantra som leder mig genom vardagen Go with the flow vilket för mig innebär att inte hela tiden välja den jobbigaste vägen, jag tänker att jag ska bli bättre på att glida genom livet, göra mer av sånt jag är bra på och inte fastna på att jag måste bli bättre på mina svagheter. En fortsättning på chilla kanske man kan se det som men med lite mer energi.

Årets projekt

I början av 2023 hade jag inga nya projekt att se fram emot. Förvisso anställde jag Christer i företaget i november 2022 men företagsmässigt har 2023 mest handlat om att behålla befintliga kunder och få verksamheten att rulla på bra snarare än att utöka. Sen dyker det upp nya uppdrag och en del gamla försvinner men det är som det brukar vara.

2024 kommer det bli lite annorlunda. Jag går in i året med ett konsultuppdrag på heltid som jag påbörjade redan i somras och som jag är sjukt nöjd med. Härligt team och roligt uppdrag även om det kanske inte är helt inom min comfort zone alla dagar.

Samtidigt rullar byrån på, nu med Christer vid rodret och jag är sjukt stolt över allt han har lärt sig under året vi har jobbat ihop. Han har själv roddat stora Meta och Tiktok-kampanjer, skapat innehåll, gjort marketing automation och är nu bättre än mig på att skapa snygga och pedagogiska dashboards i Looker studio så jag känner mig trygg med att lämna över det mesta av byråuppdragen i hans händer.

Men som om det inte räckte lanserar vi nu i januari vår egen webbshop! Det är egentligen ett sidoprojekt som vi gör för att verkligen få gräva ner oss i e-handel och göra alla de där sakerna som vi skulle vilja göra men som vi just nu inte har nån kund att göra med. I butiken kommer vi sälja zero waste skönhetsprodukter, alltså schampo, smink och hudvård med minimal påverkan på miljön. Sjukt pepp på den nu! Ni hittar oss på Purepacks.se.

Årets mål

Eftersom mitt mantra är Go with the Flow tänker jag inte heller sätta upp några hårda mål som jag vill nå 2024, jag får helt enkelt följa med lusten och se vart den tar mig. Däremot har jag några grejer jag just nu känner att jag gärna vill göra mer av.

Naturen

Förra året var året då vi verkligen tog oss ut i skogen och började vandra ordentligt. Från juni och framåt var vi ute flera gånger i veckan och det vill jag gärna fortsätta med. Ser fram emot att upptäcka fler vandringsleder, naturreservat och nationalparker. Kanske åker vi på semester till nåt härligt naturområde i Sverige, vem vet? Jag tänker också att jag ska köpa en SUP i sommar, ser fram emot att paddla runt vid Åvaviken eller andra mysiga ställen.

Stensjön

Löpningen

En annan grej som jag också är väldigt sugen på är att springa mer. Jag har ju inte sprungit regelbundet på flera år men nu är jag sjukt sugen på att springa ett lopp igen och närmast till hands är premiärmilen i slutet av mars. Jag har redan börjat träna och trillat in i en spontan runstreak så den kanske jag fortsätter med så länge det känns ok.

Träningen

Under hösten har vi kommit in i en skön träningsrutin med 3 styrke/crossfitpass i veckan och den vill jag gärna fortsätta med. Tre pass känns lagom och jag känner att jag behöver återhämtningen mellan passen för att orka ta i ordentligt. Vi får se hur det går att kombinera med löpningen men jag tänker att de flesta av mina löppass kommer vara korta och/eller långsamma så löpningen blir nog mer av en aktiv vila.

Dagens svetto

Resorna

Förra året var väldigt oplanerat och de resor vi gjorde var sjukt spontana. Jag bokade flygbiljetter till Porto där vi aldrig har varit för att jag såg en kampanj med galet billiga biljetter och tänkte att Portugal kan ju vara kul, och det var verkligen över förväntan. Dit skulle jag verkligen kunna tänka mig att åka igen.

Och jag tror att årets semester får bli lite likadan. Dels vet jag inte riktigt hur vi kommer ha semester i år, det beror ju på våra uppdrag och hur det går med butiken men sen gillar jag också tanken på att go with the flow, vi tar det som det kommer helt enkelt. Men en sak är iallafall lite halvt bokad. I början på augusti är det nämligen reggae festival i Köpenhamn så dit kommer vi nog att åka. Det är en fredag-lördag så det passar perfekt som en långhelg.

Fantastiska Porto