Storskogsrundan i oktober

Nu börjar min värsta tid på året. Jag och mörkret är inte kompisar, så därför tycker jag att det är extra viktigt att fylla dagarna med så många trevliga saker som möjligt när det går.

I helgen var vi ute igen i Tyresta Nationalpark. Jag ville testa en ny ingång till parken så vi åkte till Tyresösidan och ingång Brakmaren. Därifrån tog vi Storskogsrundan som är en runda på ca 8 km där man passerar både fina betesmarker och ekskog för att sedan komma in i själva skogen och gå förbi både Stensjön och Långsjön.

Vi gick ganska tidigt och jag var förberedd på att det skulle vara kallt men vi hade fantastiskt fint väder med mycket sol och krispig fin luft. Vi stötte inte heller på så jättemycket folk även om det ska vara en av de mer välbesökta delarna av naturreservatet.

Även om det inte räcker speciellt länge så känns det underbart att få tanka lite sol och livsluft. I övrigt har det varit rätt sugigt väder (blött och grått) senaste veckan.