Mjuka kläder och årets första snö

Idag är en sån där dag som kräver mjuka kläder.

När livet runt omkring skaver kan man ju iallafall se till att bädda in sig själv i mjuka material. Jag har mina mjukaste byxor, en härligt len merinoullströja, fluffiga skor på fötterna och en tjock och skön dunjacka att svepa in mig i så jag slipper frysa när jag går ut. För idag är det kallt. I morse kom årets första snö. Alldeles för tidigt för min smak, vi är ju inte ens i slutet av oktober!

Men vädret kan man inte göra så mycket åt, förutom att fly till något varmare ställe får man helt enkelt göra det bästa av situationen. Så jag fixar te, eldar ljus, klär mig mjukt och försöker vara så snäll mot mig själv och min omgivning som möjligt. För mitt eget mående känner jag att jag behöver stänga ner och röra mig i det lilla.

Jag orkar inte läsa fler nyheter om krig, gängmord och den människofientliga nazistregeringens senaste påhitt, jag vet att det existerar och någon annan dag kan jag tillåta mig att uppröras och agera men jag måste inte ta del av det varje dag. Ibland behöver man bara ta hand om sig själv.

Nu ska jag sätta mig på ett café för att äta lunch och jobba i en mysig miljö.

Fluffig jacka, mjuka byxor och sköna skor krävs en sån här dag