Hösten är här

Om sommaren var konstig med värmebölja i juni och regnig juli var både augusti och september riktigt härliga sensommarmånader. Visserligen blev det mygginvasion (jag har aldrig haft så många myggbett någonsin i Stockholm!) men vi har haft både sol och varmt. Men sen kom hösten bara sådär direkt i oktober och nu är det kallt och krispigt, men framför allt mörkt!

Den som känner mig vet att jag verkligen inte gillar mörkret. Jag har egentligen inget emot kyla, man kan ju alltid klä på sig, men mörkret drar livslusten ur mig. Än så länge är det hanterbart men vi har bara sommartid några veckor till och jag försöker verkligen förbereda mig på hur jag ska hantera vintertiden när det blir mörkt redan kl 16 och jag inte vill göra nåt annat än gå och lägga mig.

Hade jag inte haft ett heltidsuppdrag nu hade jag nog bytt till kvällsskift (jobba 13-20, varför inte?) för att kunna ta vara på det mesta av dagsljuset. Men jag tänker att jag får försöka göra lite samma sak, inte börja tidigare än 9 på mornarna och sluta lite senare för att åtminstone hinna träna eller göra något annat på morgonen innan energin tar slut.

Men förutom att jag fasar för mörkret har vi en riktigt härlig höst hittills. En hel del sol, krispiga dagar och riktigt härlig höstluft. Jag har eldat min första brasa och jag trivs jättebra på mitt nya uppdrag. Träningen rullar på med tre pass i veckan och ett simträningspass (jag har börjat på en kurs i vuxencrawl) så på det stora hela är det ändå väldigt bra.

Nu är det dags för morgonkaffe och dusch innan jag ger mig av till kontoret.

I helgen åt vi frukost på bryggan i Åvaviken. Då fick man ha mössa på sig