Uppladdning pågår

Hemma från en underbar vecka i Porto med massor av sightseeing, promenader i stan och längs stranden och tittande på sevärdheter. Det är verkligen en stad jag kan rekommendera men kom ihåg att ta bekväma skor.

En backig gata i Porto
En av de backiga gränderna i Porto. I bakgrunden tronar katedralen

Vi bodde i den gamla delen av Porto precis bredvid Clerigos torn och alltså på en höjd (dessutom låg vår lägenhet på fjärde våningen utan hiss). Men lägenheten var fin och fräsh och vi hade en fantastisk utsikt med Clerigos torn på ena sidan och utsikt över katedralen på andra sidan.

Stan ligger liksom på en sluttning och längst ner ligger floden Douro och går man över bron kommer man till den andra staden Vila Nova de Gaia, dit vi gick över bron (Ponte Luis 1) för att bland annat titta på den magiska solnedgången. Så det blev en hel del promenader och många höjdmeter.

Solnedgången från Vila Nova de Gaia

Självklart besökte vi också stranden (stränderna) fast några bad blev det inte, vågorna var höga och vattnet kallt så vi nöjde oss med att promenera längs strandpromenaden och dricka drinkar på uteserveringarna längs havet.

Vi hittade det gulligaste beachcafét när vi gick längs stranden. Lite för höga priser och ingen superkvalitét på maten men jag tänker att vi betalade för stämningen och utsikten. Fantastiskt lugnt och skönt och Atlantens vågor i blickfånget.

För att summera lite var det en perfekt vuxensemester med mycket sightseeing, inga bad, massor med god mat (fast jag testade faktiskt inte någon Franschesina, är inte så lockad på tanken av enorma mängder kött och smält ost).

Godaste burgarna åt vi på Simplex Virtus! Stort plus för den tärnade potatisen istället för pommes

Slutet gott, allting gott! Nu är benen lite möra men njutningskontot fullt. En semester helt i min smak.