En regning dag

Mitt i den torraste sommaren sedan 2018 fick vi en regning dag. Inte ett skyfall utan ett långsamt men metodiskt droppande som kom och upphörde, återupptogs och klingade av. Ett stilla sommarregn.

On another note… det går inte så bra det här bloggandet. Alldeles för lång tid mellan inläggen och jag känner ett slags motstånd mot det. Jag har inga ord, inga tankar som tränger sig på och vill ut, inget att säga. Jag har ingen motivation helt enkelt.

Men jag vet också att det är som med allt annat. Motivationen kommer inte av sig själv, den kommer av att göra, av kontinuitet, av att harva på.

Så om jag bestämmer mig för att producera ett blogginlägg, för att skriva ett antal tecken som inte är producerade av en dålig AI med amerikansk meningsbyggnad och rättad av mig. Om jag gör det, och fortsätter med det tillräckligt ofta, då kommer motivationen och lusten att skriva också att återkomma. Det tror jag på.

Så vad har jag att skriva?
Det är varmt nu och har väl varit det hela juni. Värmen ser ut att stanna men just nu är det molningt (fast kvavt). Vi sover utan täcken i påslakanen, det blir för varmt annars. Igår regnade det och det ska kanske komma några skvättar idag också. En välbehövlig paus och bra för växterna. Även om jag inte har något emot en gul gräsmatta, den behöver iallafall inte klippas så ofta, nu är det bara ogräset som frodas och efter det här regnet måste jag väl ta fram klipparen igen.

Pionerna blommar ovanligt tidigt i år. De brukar slå ut lagom tills jag fyller år

I övrigt rullar det på. Jag har börjat mitt nya konsultuppdrag. Eller nya, det är en gammal kund och jag är inne för tredje gången, den här gången för att styra runt deras webb medan de fokuserar på att börja bygga en ny. Och det känns som om jag aldrig varit borta.

Jag gillar det här teamet och människorna, att ha trevliga människor och en vänlig miljö runt sig när man jobbar kan inte överskattas. Det ger ett lugn, en trygghet som också skapar bra saker. Jag tror på att ett tryggt team gör bättre saker helt enkelt och det här teamet känns både tryggt och positivt.

Samtidigt trillar det in nya uppdrag till byrån och Christer kommer få ta hand om dem, jag litar på honom till 100% och han är sjukt bra på att se helheten, förstå vilka insatser som krävs och få rätt saker att hända helt enkelt. Ett genidrag att ta in honom i företaget. Varför gjorde jag inte det tidigare?

Dagens ord nedpetade på en skärm. Känns det bra? Jag vet inte. Men jag ska försöka återkomma snart igen.