Att välja sitt liv

När jag tog steget från att vara anställd till att bli min egen var det på grund av ett skav. Det var något som skavde i mig och som nästan alltid har gjort det. Känslan av att vara ägd, av att inte ha rätten att bestämma över sin egen tid och att inte få välja hur jag ville att mitt liv ska se ut.

Det kanske låter naivt, de flesta av oss väljer kanske inte sina liv. Man jobbar på, förhoppningsvis med ett jobb man trivs med. Har man tur och en bra arbetsgivare kanske man får flextid och har möjlighet att jobba hemifrån ibland, man kan såklart ha trevliga kollegor som förgyller ens dagar men fortfarande är det någon annan som bestämmer vad du ska göra och hur du ska göra det.

Många kan leva med det men uppenbarligen inte jag. Och när jag insåg att jag faktiskt har möjlighet att göra vad jag vill, att det inte finns nåt som stoppar mig direkt, tja, varför göra nånting annat?

Rusningstrafik vs morgonjogg?

Och jag ska inte ljuga och säga att livet som egen alltid är så himla happy peachy, ibland är det ensamt, ibland tvivlar man på sig själv och det finns absolut ingen tryggad inkomst det närmaste året. Vill jag ha semester måste jag jobba in de pengarna i förväg och jag är ensamt ansvarig för både införsäljning och leverans till mina kunder.

Men en sak jag inte behöver göra är att sätta mig på pendeltåget i rusningstrafik varje dag. Jag har möjlighet att ta en morgonjogg innan jag börjar jobba nästan alla dagar i veckan och jag kan gå och träna när gymmet inte är fullt med folk (kvällar och helger).

Hysterisk vecka

Den här veckan har varit helt hysterisk och jag har jobbat från 7 på morgonen till 23 på kvällarna för att hinna få ihop allt som ska göras. I tisdags var jag i Linköping och höll en föreläsning och jobbade på tåget dit och hem (det är fantastiskt härligt att kunna jobba på ett tåg tycker jag) och jag har dessutom städat ur min kontorsplats och inrett en kontorshörna hemma som jag just nu fullkomligt älskar. Men fastän det rullar på i ett vansinnigt tempo just nu så känns det som frihet på ett helt annat sätt än när jag var anställd. För det är jag som har valt mitt liv.

Inspirationsvecka ❤️️

Nästa vecka har jag inspirationsvecka, vilket bland annat inbegriper frukostmöte med min mest inspirerande vän och en AW med en annan stjärna. Jag är mitt inne i ett superkul projekt och håller just nu på och planerar både podd- och videoproduktion för kunder, kanske det absolut roligaste jag vet.

Nu säger jag inte att jag aldrig någonsin kommer kunna vara anställd igen (jag tror inte på att vara kategorisk och låsa sig vid saker) men som det ser ut nu känns det väldigt väldigt avlägset att gå tillbaka till ett fast jobb 100% med kontorstider. Det är inte det livet jag vill leva.

Nu måste jag avsluta, dags för en morgonjogg!