Kör på i 180 och några mål

Det märks att folk är tillbaka från sina semestrar nu.

Förra veckan var rätt lugn och slö, vilket iofs var bra för då hann jag förbereda och göra projektplanen för höstens stora projekt som är igång fram till december. Men den här veckan har det dragit igång på allvar med uppstartsmöten, säljmöten och offertskrivande.

Efter att jag (efter ganska mycket vånda och ångest) bestämde mig för att inte köra på byråspåret utan fortsätta som frilans har mitt fokus legat på att styra upp saker. Göra budget, planera in mina jobb och kontakta nya/gamla/potentiella kunder för att säkra en riktigt bra höst och lägga grunden för nästa år.

Den här veckan har jag inte haft mindre än 4 st möten med nya kunder. Jag fick till en deal om löpande uppdrag direkt (ganska liten omfattning men superroligt företag).

I onsdags hade jag ett annat möte där jag fick skicka offert som jag fick accept på dagen efter och efter fredagens lunch ska jag skicka ett förslag på upplägg till ännu ett företag (i en annan sjukt rolig bransch, önskar jag kunde säga vad det är).

Så summa summarum är att nu börjar min plan fram till december att se jävligt bra ut.

Jag har just nu tillräckligt många uppdrag för att kunna ta ut den lön jag vill utan att jobba dygnet runt (typ) och jag känner att jag har läget under kontroll (än så länge, jag kommer säkert freaka ur totalt förr eller senare men jag har vant mig).

Men förutom att få min budget att gå ihop vilket är högsta prio nu har jag också fnulat på några andra mål det närmaste året. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem här så följer vi upp framöver.

Hitta en mentor

Jag skulle vilja ha en mentor som gör ungefär det som jag gör fast massor gånger bättre, som jag kan lära mig av och ställa alla mina frågor till. Jag har en person i sikte men är inte säker på om hen är intresserad.

Min man brukar iofs kalla mig stenkrossen (eftersom jag är svårstoppad när jag har siktat in mig på nåt) så jag hoppas förstås att min nr 1 på listan tycker att det vore en bra idé. Jag lovar att uppdatera er om utvecklingen på området.

Skapa utrymme för slack

Jag vet precis hur jag ska jobba för att må som bäst. Mitt bästa är nämligen att köra på i ett galet högt tempo i en period (max 3 månader) för att sedan slacka ett tag innan nästa fokusperiod.

Mitt mål det närmaste året blir därför att försöka planera in mina jobb utifrån den rytmen. Inte alltid lätt men ett knep är att bryta av med en resa eller liknande. Jag har faktiskt redan 3 resor inplanerade de närmaste 6 månaderna, fast den första som är om bara en vecka kommer visst mitt i värsta fokusperioden. Eh, så kan det gå.

Gå med i ett kvinnligt nätverk

Jag var ju med i Businesswomen.se ett tag men det var inte riktigt för mig kände jag även om det var inspirerande och kul. Men jag saknar ett lite tydligare nätverk än de jag normalt rör mig i så just nu kollar jag på olika typer av affärsnätverk, gärna ett kvinnligt sådant. Jag tar såklart gärna emot förslag och tips så är du med i ett nätverk och vill bjuda med mig som gäst så hojta till!

Nu ska jag sätta mig och styra upp lite grejer inför veckan som kommer (och den kommer vara minst lika intensiv). Jag är såååå pepp på hösten och alla nya uppdrag och ser fram emot resten av det här året med massor av pirr och energi och lust. Jag älskar verkligen den här tiden på året och ser så mycket fram emot att få sätta tänderna i nya projekt.

Har ni några mål eller planer ni vill dela med er av? Lämna gärna en kommentar. Jag älskar att ta del av andras mål och drömmar.