Lila ljung

Nystart, omstart, reboot

Hösten är och har alltid varit min favoritårstid.

Så länge jag kan minnas har hösten fört med sig en känsla av stor förväntan, energi och nystart. Från nya pennor och bokpapper till utbildningar och jobb. Alla jobb jag har börjat på har startat på hösten. Augusti, september, oktober. Hösten är nystarternas tid.

Och i år lika så.

Jag postade en video på Linkedin häromdan där jag berättade att jag lämnar mitt delägarskap i Unikorn efter ett år och börjar frilansa igen.

Anledningarna kan vara flera och varierande men eftersom vi fortfarande jobbar på gemensamma projekt kan jag intyga att det inte ligger nån konflikt i botten. Ibland vill man bara olika saker helt enkelt.

Men det senaste året har varit ett jobbigt år för mig. Att bygga en digitalbyrå är inte det jag vill göra och nu när jag har lagt ner den ambitionen känns det som om jag plötsligt, efter att ha hållit andan i ett helt år, har kunnat börja andas igen.

Jag kommer fortfarande jobba med det jag tycker är kul, göra strategier, skapa innehåll, driva affärer. Men jag kommer göra det på mitt sätt och i min takt (dvs turbofart för det mesta, slacka med jämna mellanrum).

Om jag jämför min situation nu med när jag började frilansa så är den ju helt annorlunda, och bättre på många sätt. Ja ekonomiskt finns det fortfarande inga gigantiska marginaler, den buffert jag jobbade upp mitt första år har ju gått åt till att utveckla ett nytt företag.

Men kunskapsmässigt känner jag att jag har vuxit och lärt mig massor och framför allt så har jag nu kunder och ett enormt stort nätverk som inte fanns för två år sen då jag bestämde mig för att säga upp mig och börja frilansa (utan ett enda uppdrag i ryggsäcken).

Jag vill inte få det att låta som att det är superenkelt att bara säga upp sig och bli sin egen (eller jo, för mig var det ju det). Man måste ha en plan, man måste vara driven och man måste jobba för att komma dit man vill. Men har man bara de grejerna på plats så är det faktiskt inte så supersvårt.

Sälj, leverera och fakturera liksom.

Jag ser fram emot den här hösten och det kommande året med

Och som ett tecken på denna nystart tänkte jag också börja blogga igen. Jag har länge saknat en plattform att dela mina tankar på, stort som smått och även om Linkedin har fått agera mikroblogg ibland så tror jag att jag behöver ett större format.

Det kommer inte bli några sökoptimerade leadsgenereringstexter, sånt gör jag tillräckligt om dagarna ändå. Jag tror bloggen mer kommer att leverera tankar jag vill dela med mig av i stort och smått. Eller bara en plats att skriva på. Jag känner att mitt skrivande har blivit lidande efter år av räknande och excel. Kanske är det bara lite övning som behövs för att hitta flytet igen, för kärleken till det skrivna ordet finns ju här.

Sen finns jag ju såklart på Instagram också men det är svårt att skriva så här långa texter där.

Så vill du följa min resa via bloggen blir jag glad, men ärligt talat tror jag mest den är till för mig själv.

Over and out.